בשנים האחרונות ניתן לראות כי הורים רבים לוקחים את התינוקות שלהם לשיעורי שחייה. פעילות זו חשובה הן להורים והן לתינוקות בני שלושה חודשים ומעלה. במהלך פעילות שחיית התינוקות מפיקים ההורים והתינוקות הנאה רבה מפעילות משותפת והתינוקות זוכים גם לפיתוח מיומנויות חשובות. השילוב בין מים לשחייה הינה טבעית לתינוק מאחר ורק עד לפני זמן לא קצר שהה התינוק בסביבה רטובה. שיעורי השחייה מתאימים לתינוקות עד גיל 4 אך התשבה לשאלה מאיזה גיל מומלץ להתחיל את שיעורי השחייה היא בגיל שלושה חודשים ולהתמיד בכך לאורך זמן.
יש לציין כי בתרבויות שונות בעולם היה התינוק צמוד לאמו ושכשך במים להנאתו כאשר האם כיבסה את הבגדים יחד עם שאר נשות הכפר, ולמעשה תינוקות רבים שחו עוד לפני שהצליחו ללכת. על פי מחקרים שנעשו בתחום התגלה כי שיעורי שחיית תינוקות משפרים מיומנויות מוטוריקה, תורמים להתפתחות קוגניטיבית, מעלים את מנת המשכל והאינטליגנציה, משפרים את הריכוז ומעוררים את התינוק.
שחיית תינוקות היא חוויה מעוררת לתינוק והיא מחברת בין התינוק להוריו השוהים עמו במים. במהלך שיעורי השחייה מתרגלים בסבלנות תרגילים שונים ונהנים ממשחק משותף כאשר מטרת התרגילים והמשחק היא לחזק את הגוף ובמיוחד את השרירים ורצועת הכתפיים, לשפר את שיווי המשקל והקואורדינציה של התינוק, לחזק את תחושת הביטחון של התינוק השוהה במים ומכאן לחזק את הביטחון העצמי הכללי שלו, לסייע להתפתחות נכונה של מערכת הנשימה וכמובן לחזק את הקשר עם ההורה.
שחיית תינוקות מאפשרת להורים ולתינוקות ליהנות מפעילות משותפת מהנה וייחודית. אמנם כיום נהוג להעמיס בקורסים ובאמצעים שונים כדי לסייע לתינוק להתפתח אך כדי לדמות את הסביבה הטבעית ולסייע לתינוק לפתח מגוון כישורים בדרך של הנאה אין תחליף לשיעורי השחייה. חשוב להדגיש כי מגיל שלושה חודשים ועד גיל שנתיים הפעילות מתרכזת בשיפור מיומנויות של התינוק במים ובאמצעות תרגול ומשחק מפתחים כישורים קוגניטיביים ורגשיים. שיעורי שחיית תינוקות נועדו גם להעמיק את הקשר בין התינוק להורה ובאמצעות משחקים ותרגילים מהנים במים התינוק מתפתח היטב וזוכה לחוויה מהנה ומשותפת עם ההורה.
מגיל שנתיים מתחילים בשיעורי השחייה ללמוד ולתרגל את עקרונות השחייה כמו הכנסת הראש למים, תרגול תנועות של שחיית חזה, הוצאת אוויר מתחת למים, שחייה על הגב, ציפה ועוד. מגיל שלוש מתחילים לתרגל שחייה עצמאית של הפעוטות כאשר ההורה מלווה את התינוק באופן צמוד ומשלבים משחקי תנועה מהנים ומגוונים.
חשוב לזכור כי שיעורי שחייה לתינוקות לא נועדו לייצר שחיינים שיתחרו בהמשך באולימפיאדה. מטרת השיעורים היא לפתח כישורים ומיומנויות בהתאם לקצב האישי של כל תינוק. לכן, חשוב לא להשוות ´ביצועים´ בין התינוקות ומומלץ לבחור מדריך מנוסה שאינו נוטה לדחוף את התינוק להישגים אלא מקפיד על דרך חווייתית נעימה להורה ולתינוק. בשיעורי השחייה מתרגלים בסבלנות את התרגילים בקצב נינוח ואישי תוך עידוד התינוק. יש להקפיד על כללי הבטיחות, חשוב להלביש חיתול ים רב פעמי ויש להביא מגבות ובגדים להחלפה (להורה ולתינוק). בימים קרים מומלץ להביא גם כובע לתינוק. את הבריכה נהוג לחמם לטמפרטורה של 32 – 34 מעלות.